سه شنبه 25 تير 1398   13:32:40

چهارشنبه 11 ارديبهشت 1398 ابلاغ آیین نامه جدید نشریات علمی توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

آیین نامه نشریات علمی با هدف گسترش اختیارات دانشگاه ها، مراکز پژوهش و فنّاوری و انجمن‌های علمی، تمرکز ستاد وزارت متبوع و ایفای نقش سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی برای ارتقای کیفی نشریات علمی و نظارت بر عملکرد آنها تدوین شده است

به منظور تسهیل اجرای امور نشریات علمی، از تاریخ ابلاغ آیین‌نامه به جای دسته‌بندی نشریات به « علمی ـ پژوهشی » یا «علمی ـ ترویجی »، همه نشریات مشمول این آیین‌نامه با عنوان « نشریه علمی » شناخته می‌شوند، همچنین به جای صدور گواهی اعتبار علمی با عناوین « علمی ـ پژوهشی » یا « علمی ـ ترویجی »، همه نشریات علمی که تاکنون از کمیسیون نشریات علمی گواهی اعتبار علمی دریافت کرده‌اند و آنهایی که از این پس براساس آیین‌نامه، نشریه علمی خواهند شد، درصورت احراز شرایط، در فرآیند ارزیابی قرار می‌گیرند و هرساله براساس شاخص‌هایی ارزیابی و رتبه آنها اعلام می‌شود. رتبه نشریه در کلیه ارزش‌یابی‌ها ملاک عمل خواهد بود.

در آیین‌نامه جدید، سیاست‌ها، استانداردها، ضوابط کلی و شرایط تاسیس نشریه، همچنین فرآیند ارزیابی نشریات علمی اعلام شده است. بنابراین مراحل اجرایی تاسیس نشریه، انتخاب عنوان، تایید سردبیر و اعضای هیئت تحریریه با رعایت ضوابط آیین‌نامه برعهده دانشگاه، مرکز پژوهشی یا انجمن علمی، به مثابه صاحب امتیاز، است. نشریات علمی پس از تصویب در دانشگاه، مرکز پژوهشی یا انجمن علمی و گرفتن مجوز انتشار از مراجع مربوطه منتشر و درصورت آمادگی، وارد فرآیند ارزیابی کمیسیون نشریات علمی می‌شوند.

شایان ذکر است: براساس آیین‌نامه نشریات علمی، نشریاتی که انجمن‌های علمی منتشر می‌‌کنند یا با مشارکت آنها منتشر می‌شود، از امتیاز بالاتری برخوردار خواهند بود.

فايلها
آيين نامه نشريات علمي.pdf 1/95 MB